Followers

Monday, May 17, 2010

tag | 2 juta

pagi ini aku ingin mulakan blog harian ku dengan membuat tugasan dr Kak Bed



1. cam biasa la ckp sapa yg baik ati antor tag ni
terima kasih kak bed!! tentiu...toceh2...

2.tag kan kat kwn2 korang yg semestinya akan layan berangan bersama2 korng
natt & tinie

3.dah tag kena la jenjalan war war kan kat kwn korang kan yg korng nak bg 2 juta kat dorng
oraite! (^^,)

4.Apa agaknya angan angan korang tu? korang berangan nak buat per ngan duit ni
pertama..untuk melangsaikan hutang pelajaran MARA & hutang kereta..(takat nieyh...itew jer utang yg ada nama aku (",))
kedua..dh langsai hutang, baru ler tenang hati nak menunaikan umrah & haji..mahu bawak MIL & FIL..mak n ayah gi same2 jugak...
ketiga...mula kan melabur dengan membeli rumah/kedai/tanah...jual beli nnt leh bertambah2 kayo cam Oprah Winfrey
keempat......mm..takyah lar bg emak ayah...dorang pun dah kaya! (~ehehehe..bolehh??...itu kuang hajaq/tak kenang budi namanya!!)..mau beri duit kepada mereka tanda penghargaan dr ku buat mereka krn byk membantu ku walau dh kawen...serta pelaburan untuk anak2 spt insurans dan simpanan pelajaran
kelima....mahu membeli tanah..bikin umah dan tinggal disitu..kendian..aku mahu membeli kereta jenama HONDA kerana aku mmg ada hangan2 untuk memiliki kereta jenama HONDA....
keenam...aku ingin melancong, dimulakan melancong dalam malaysia...aku ingin pergi bercuti di setiap negeri2 utama dlm malaysia...
ketujuh..aku nak beli jeans Levi's..seumur hidaup aku lom pernah pakai jeans Levi's, nak beli camera DSLR, nak beli laptop n tipon blackberry...heheeh...(mungkin ada org rase, brg2an ini boleh dibeli skang, tak perlu ade rm2 juta...tp sememangnya, aku tidak memilik duit yg byk utk berbelanje membeli brg2 ini..duit gaji ku laki bini, hanya cukup2 makan saje...(^^,))

5-Cuba korang cakap camner kita nak dapat duit banyak camni kat dunia reality ek
melabur dalam syrkt minyak


4 comments:

mamashasha said...

ok tip top byk nye nk buat dgn 2 juta tu lea? hehe kalau dapat kat akak rasenye tak smpi sebulan buleh habis tau...akak rasa kan kita kene guna 2 juta tu tuk menguruskan badan lar....betui tak?

fazilzura said...

amboi pjg nye angan2 ...
moge jd kenyataan yek

LeaKhalid said...

to kak bed : waahhh...idea kuruskan badan sgt sy setuju..tp byk nye smp rm2 juta?!hehehehe

to kak zura : nama pun berhangannn...(^^,)

mamashasha said...

lea,idak 2 juta habis kan slimming center part of it la...hehe

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...