Followers

Monday, May 17, 2010

alahai adik kipi

jumaat lepas....rakan sekerja ku meng sms aku, bertanya kan sama ada bolehkah beliau menumpang ku sehingga KTM Sban...aku yg sememangnya duduk di Seremban, tanpa rasa berat hati...aku menumpangkan kawan ku ini dr opis hingga ke KTM Sban....

tp aku kena mengambil abg kalipo n adik kipi dr taska sblm menghantar kawan ku ke KTM Sban

pada mula perjalanan dr selepas amik mereka dr taska, abg kalip n adik kipi, sgt behave...abg kalip duduk di sblh aku, manakala adik kipi ku letak di dalam bb carseat...sahabat ku duduk dibelakang bersama2 adik kipi

lebih kurang 30minit dalam keta, adik kipi mula meragam....sudah ku agak..biasenya, pas amik mereka dr taska, smp sahaja dirumah, akan ku beri anak2 ku susu n kemudian, mereka akan tido....abg kalip, kalo ngantuk, tidak menjadi masalah..dia bleh lelap mata sendiri..tp adik kipi nih, nak susu, nak buai, nak tepuk2..baru bleyh tido...

kawan aku serba salah tgk adik kipi menangis2, mengamuk2...kawan ku cuba memujuk2 adik kipi, tp tidak dilayannye member tuh...lagi kuat dia nangis...aku plak, tak bleyh nak buat ape coz sedang memandu manakala time tuh jln tgh jam...so, aku berharap, agar adik kipi stop menangis sendiri...

lama jugak lar adik kipi menangis, mengamuk dlm keta....aku rase ade kot hmpr 30minit..pas 5 minit aku turunkan kawan aku di KTM Sban,...aku dgr senyappp je kt blkg....aku tgk melalui cermin, rupanya, adik kipi dah tido...dia terlelap sendiri...mungkin kerana terlalu penat menangis, dia pun tido...sian adik kipi

abg kalip kalo dlm keta, mulutnye sgt bising kerana dia sgt excited bile ternmpk lori di jalan..pasti dia akan menyebut..."MAAA....OWEYY...OWEEYY...(lori)"...aku pun hanya melayan ajak..kalo penat melayan, aku akan senyap

ntah camne, die bleh terpikir nk lihat belakang, di tengoknye adik nye telah tido di atas carseat..terus dia cuit bahu aku, lalu berkata...:MAAA...EPI....SYHHHHHHH....."smbl jari letak dimulut membuat tanda diam...waa..dia yg bising, aku plak disuruhnye diam...sabar aje larrr...

ketika aku mula perasan yg anak ku telah tido


terlelap adik...


gambar close up adik kipi yg tertido akibat kepenatan menangis...

5 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alahai.. sian dia.. dah la duk sensorg kat belakang..

MaMa aDaMaQiL said...

alah ciannye kipi...sabor je la abg kalip..same je bdk2 ni..adam kalo aqipi tdo siap leh sound nat lg..aritu blend cili bsg ckit..die ckp "bising mama..aqipi tdo"..huhuhu

Ibu Mifzal Arsyad said...

alohai...siannya adik kipi..ngantuk sgt nak tido...abg kipli x dodoikan ke?

alyyani said...

ala sian adik kipi. sama la kite lea, kalau amik diorg dri taska terus balik umah bagi susu. kalau pegi mana2 mmg lain mcm la pe;el diorg. sebab dah terbiasa dgn rutin yg kita bagi kan?

LeaKhalid said...

to jue : a'ah..adik duk blkg..abg duk depan coz abg tak guna bb carseat

to natt : hehehe..cute

to kak ainey : kalo kt umah, abg kalip ade gak tlg dodikan kipi

to alya : lea risau kalo2 dorang tak cukup tido kt nursery, itu yg blk asyik penat aje

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...