Followers

Thursday, May 13, 2010

msh dalam mood hari ibu

alkisahnya....aku pada mulanya sgt bersih hati kerana ketika org laen sibuk diraikan oleh pasangan masing2 menyambut HARI IBU, aku TIDAK menerima sebarang ucapan SELAMAT HARI IBU dr pasangan hidup ku...betapa kecil nye hati ku ini..huhuhuh..

TETAPI....dalam ku ingat dia melupakan pengorbangan ku setelah melahirkan zuriatnye sebanyak 2 kali, tidak semena2, semalam, ketika aku sedang nyenyak tidur bersama anak2, kam msk ke dlm bilik, mengejut ku bgn dengan membawa kek dan diletaknye sebatang lilin untuk ku tiup....waaaaaa....terharu nye aku...dalam keadaan muka mamai2...dia mengucapakn SELAMAT HARI IBU, diikuti ciuman manja buat ku..lalu aku pun meniup lilin tersebut....

hehehe...itular...lelaki ini UNPREDICTABLE....sgt terharu ye syg....lepas makan kek..aku smbg tido...kendian, jam 2pg aku bgn setelah terbau NASI GORENG..rupa2nya dia sudah masakkan nasi goreng buat dia mkn mlm itu dan juga untuk dibekalkan kepada aku pade esok pg utk sarapan...sweet....

so...pagi ini..perut ku sudah kenyang..berbekallan nasi goreng hasil masakan kam.....(^^,)

ini kek pertama..classic cheese cake
dengan sebatang lilin
bekalan ku...nasi goreng air tangan kam
nasi goreng dgn kek
nasi goreng + kek + ikan gelama goreng
selepas dipanaskan, diletak telur dan juga ikan gelama goreng berserta kopi o kowww
gambar close up nasi goreng kam

10 comments:

fazilzura said...

akak pn xdak dik non ...
tp kalau huby ucap cm pelik plak .. baik dia ucap kat mak dia.. tui dak ?
kalau hari isteri ado dak ? heheheheh

cm akak x kisah sgt , cz huby akak ni jenis x ucap2.. BUT dia jenis buat .. mcm2 dia buat tuk kesenangan akak .. now dh nk masuk rumah baru , sumeeee dia sattle kan .. akak ni ibarat "cuci kaki" je masuk umh tu .. bj2 pun dia yg susun

kitatauke said...

tepek gambar cenggini di kala tengahari..memang menguji keimanan....:(

LeaKhalid said...

to kak zura : hehehe..lea nih manje org nye..(sila muntahkan diri!! :P)

to kitatauke : pose kew arinih?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lea..
lelaki nie mcm2 jeniss.. but alert tue mmg dorang kuran.. kta pompuan lain kan..
but, bila dia dah buat sesuatu, pasti membuatkan kita terharu...
yg penting, setiap suami kita ada kelebihan dan kekurangan masing2.. iyer x?
pape pun, hepi mother's day.. :-)

kitatauke said...

lea:kl pose...mmg aku dah nangis kelaparan...huhuuh

LeaKhalid said...

to jue : btul tuh...sy setuju dgn kenyataan anda(^^,)

Misseja said...

hi lea...nampak nasi goreng tu memang sedap...cheese cake apatah lagi ;)
nanti mothers day or birthday lea akan datang, tiga2 pahlawan tu dok buat kenduri kat dapur masak untuk lea...hehehe seronoknya...

LeaKhalid said...

to miss eja : waa...lea berangan jap tunggu saat2 tu tiba..(^^,)

SHAZA said...

ermmm baikkan suami lea....romanticnya kamsani tu.saya dok kat bkt chedang.lea dok seremban 2 kat ner?ermmm, saya nak tanya lea ler.kamsani ni mcm kawan skoll saya.dia asal org ulu dengar kan?

LeaKhalid said...

to shaza : btul tuh..org ulu dengar...akak satu skolah ngan dia ker?

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...