Followers

Wednesday, February 17, 2010

terima kasih FACEBOOK

I AM SO HAPPPPPPPPPYYYYYYYYYYYYYYYYYY....

aku sronok sgt hari ini..knp???sebab kawan baik aku semasa kecil telah aku jmp kembali!!! bayangkan lar...setelah 15TAHUN kami berpisah...akhirnya, kami jmp kembali!!!

al-kisahnye, begini

ketika aku kecil, aku telah dibesarkan di kuantan dan berpindah ke seremban ketika umur aku 11thn. ketika aku dikuantan, aku mempunyai sahabat baik bernama shasha

selepas aku berpindah, kami sempat berutus surat untuk sethn dua kemudian kami terputus hubungan.kemudian, kami berhubungan kembali melalui email dah seingat aku, kali terakhir aku beremail ketika lepas spm dan kemudian terputus kembali.

oleh kerana kami sekeluarga akan ke kuantan, itu yg aku berusaha jejak nama dia di FACEBOOK.ye lar..skang kan zaman Facebook...SEMUA ORG ADE FACEBOOK, so aku try search name nnye di facebook..dan org yg aku cari, ade tp ketika itu aku tidak pasti die adalah die...aku siap send msg pade die..ayatnnye lebih kurang begini..

"if awak adalah shasha yang pernah tinggal di cenderawasih kuantan, umah no 56, lorong 26, ade seorang akak, 2 adik laki, 2 adik pompuan..bersekolah rendah di sek.keb cenderawasih dan bersekolah men di SMART, sila hubungi no ini 013-xxxxxxx (nor kamalia ab khalid)"

dan hari ini, aku telah dihubungi die dan aku sgt seronok!!! tak sia2 usaha aku...rupe2nmya....die turut cube menjejaki aku....tak sangka 2minggu lepas, die mula menyelongkar kembali surat2 yg pernah aku utuskan pada dia...semata2 untuk mencari aku semula....aku sangat happy!!!!


 terima kasih FACEBOOK kerana menemukan aku dan kawanbaik aku selepas 15thn..waaaa....bagus jugak FACEBOOK nih...

5 comments:

mamashasha said...

owhhh syahdu nye lea....mmg tangkap leleh la kalau dpt jumpe kawan lama ni...

Ibu Mifzal Arsyad said...

mmg ramai kawan2 lama kt facebook...

nome said...

wah bestnyer dpt sambung balik ikatan persahabatan yg terputus....sonok kan? akak pun tumpang gumbira...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

wah sonoknya..
aku pun happy gak sbb facebook blh buat aku jumpa semua kawan2 lama :)

el said...

wahhhhh bc cite ko pun dah npk ko sgt hepi...

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...