Followers

Thursday, March 18, 2010

transformasi dr kecik ke besar

memandangkan aku mempunyai misi untuk menguruskan badan...aku jadikan gambar2 ini sebagai motivasi kepada diri ku agar tidak berputus asa bg mencapai impian memiliki bentuk badan ideal...hehehe

walaupun hakikatnya, aku nih bersaiz besar...sejak aku di sek men, berat ku sudahpun mencecah 50-51kg di tingkat 5 dan terus naik dan terus naik

adakah bisa aku memiliki berat yg ideal dan merasa kah aku untuk mengenakan sekurang2nye pakaian bersaiz M? (usah ditanya size brape ku skang...huhu)

untuk makluman semua, tanpa segan silu, berat ku kini adalah 78kg...BERAT NYE!!

adoiii..at least dapat merasa 60kg pun...dah SYUKRANNN...

ketika ini aku sedang berlajar di LimKokWing..berat aku ketika ini adalah dalam lingkungan 60kg-65kg


ketika berhoneymoon...sebulan selepas bernikah..berat ketika ini dlm lingkungan 65kg-68kg


selepas melahirkan khalif, berat ku cecah 69kg sebelum kembali naik kerana mngandung lagi


inilar aku skang dengan berat 75kg-78kg...

TARGET KU ADALAH 60KG! GUD LUCK ME!


11 comments:

nome said...

yg penting niat kurus tu dah ada...insyAllah lea boleh! kena displin bab2 mkn..garenti kurus punyer! gud luck to u!

fazilzura said...

leh tahan jgk berat bdn mu lalink .. x pe , pelan2 key .. insyallah akan dpt berat dulu tu ..

akak b4 ngndung after ngndung same, but now menten jek .. 58kg ..

time study2 45kg , tensen bercinta .. pehtu study .. ambik bidng grafic biasak le,x cukup tido tu mmg rutin..

ery said...

good luck~

Aleyn said...

biaslah tu...lumrah wanita....tapikan, nak tak nak kena usaha gak untuk kecik kan balik size tu...baru rasa ader keyakinan diri sket...tol tak

el said...

wei lea..ko nk diet cm mn..
kongsi lah ngan aku
ko pun lebih kurang aku gak
pas beranak sulung berat gilos
pas2 aku slim balik
beranak no. 2 berat balik
pa2 smpi skrg gemuk..huhuh
meh lah kongsi ngan aku..huhuhu

gud luck no

shah-ila-ain said...

wajiblah kuruskan badan hehe...kenelah main kejar2 dgn hero2 ko kat umah nunn..hehe...

eynda said...

Gud luck dear :-)

alyyani said...

comel la lea. insyaAllah boleh. tips - makan nasi sekali je sehari. alya kalau berat badan dah lebih, alya amalkan gitu. :)

~chekuna~ said...

eh..eh..lea..sama dengan berat kakna..skrg ni..
tapi kakna rendah kot..tu nampak besar gabak..hu hu..meh amik award kat blog kakna..:)

mamashasha said...

lea...tgk muka tak nampak lea berat sgt...tak sangka berat awak lebih kurang akak je...jom kite diet ye lea....yakin boleh.....

nanti ambik award kat blog ye.

LeaKhalid said...

to kak nome : thaks akak...sedang berusaha

to kak zura : hehehe...moga2 MAB dpt membantu

to ery : thanks

to aleyn : btul tuh..stuju sgt!

to el : aku skang baru try tak mkn n cube skip makan nasik..ko plak diet camno?

to kak mel : itu yg heran..dh bekejaran pun msh tak turun2! ~hheheh

to eynda : thanks babe

to alya : ok..thanks alya..lea cube follow tip alya

to chekuna : a'ah..mmg lea berat kak...mmg sejak awal berat...ok..nnt lea amik award
..tq
to kak bed : a'ah..akak pun tak nmpk besar sgt...berat tolang gamak nye kite nieyh..hehehe..ok..nnt lea amik award...tq

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...