Followers

Friday, April 16, 2010

al-kisah 3 bersaudara

semalam ptg, balik dr nursery, seperti biase, aku mengambil anak2 ku...sudah menjadi rutin harian aku untuk mengambil mereka dr nursery memandangkan waktu kerja aku abih jam 530pm manakala waktu kerja kam abih jam 630pm

biasenya, aku akan gerak tepat jam 530pm dr opis. perjalan dr opis aku di lukut, port dickson ke sban mengambil masa 45minit...slalo nye aku smp di nursery area jam 620pm. andai aku smp lebih dr jam 630pm, aku akan dicharge oleh pihak nursery sbg OT...biase nye mereka akan kira rm4 untuk seorang budak.anak aku dua, so tiap kali lewat, aku dicharge RM8 untuk dua beradik...

kebetulan smalam, abg dan kakak ipar aku lewat pulang dr kerja..so diminta nye untuk aku mengambil anak nya skali. anak2 kami satu nursery...so dengan menaiki kancil ku, baby iman ku letak didalam carseat kipi, abg khalif duduk di sebelah kiri aku manakala adik kipi aku dukung sepanjang perjalanan. bahayakan???dah lar keta ku hanyalar manual semata2...oleh itu aku nasihatkan agr tiada siapa yg mencontohi cara aku nih..

tp dlm pada masa yg sama, aku pun sememangnye excited untuk menjaga baby iman. terkadang perasan lar konon ala2 ibu anak 3...hehehe...smp dirumah, hujan diikuti petir melanda kwsn sban...hmmm..abg khalif dah lar takut bunyi hujan n petir..berkepit aje lar dia ngan aku...adik kipi plak, sibuk main, baby iman, asyik tersenyum di agah2 oleh aku....sgt2 chumel n behave...(^^,)

walaupun aku jaga baby iman tak lama, hanya untuk 30minit lebih kurang, tp sempat gak lar aku berhangan ada anak 3..hehehe....


si chumel iman hani

abg khalif yg ketakutan dgn bunyi hujan dan petir

adik kipi yg lek2 aje

pe ko nak buat tuh adik

chumelll nyeeeee

iman yg behave..hehehe



2 comments:

alyyani said...

practice makes perfect lea. heheh.. iman tu baby girl kan? kemain comel lagi. behave pulak tu. time behave tak la pening, cuba kalau semua buat hal? huhu...

nome said...

chomelnyer iman hani tuh...ala2 chinese look jer...geram akak tgk...

best kan dpt berangan konon2 ada anak 3..meriah umah...

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...