Followers

Wednesday, September 16, 2009

tag persiapan raya- (pilu skit)

Sambutan Raya 2008
Tema : Hijau Pucuk Pisang...
Lokasi : Umah Mak Mertua (KLUANG)

BAJU RAYA
~~ Tiada baju kurung buat diriku mahupun baju melayu buat suami dan anak2.

KASUT RAYA
~~ Tiada Kasut raya.

FAMILY AKU
~~Abg prepare tuk diri die dan isterinye. adik plak, duit die lagi byk dr aku, so, sendiri tanggung ler...
IBU AYAH
~~ takde beli pape pun

FAMILY MERTUA
~~ takde beli pape pun

KUIH RAYA
~~ kuih raya aku beli kuih tart, 100biji(rm38), chocolate chips, 50biji (rm23), kerepek bawang 3bungkus(rm30), kuih popia kecik 2bungkus(rm20) itu sahaja
RUMAH BARU
~~ umah takde...kami sekeluarga menumpang umah mak aku...bersempit-sempitan kami berempat dlm blk shj
LANGSIR BARU
~~ baju raya pun takde, apatah lg langsir baru...
DUIT RAYA
~~ tahun nih ekonomi keluarga merundum

BONUS
~~ bonus takde, insentif pun takde

BALIK KAMPUNG
~~ sban je..takde budget nak jalan jauh2....

p/s : pilu betul sambutan hari raya tahun nih...semua gara2 sorang je yg bekerja....sorang lagi dah diberhentikan kerja....budget semua sudah lari... :(

5 comments:

KasiH said...

Salam Lea....

Saper kena behenti keje??
Alahai...dugaan lea..takper..ada hikmahnya tu...maybe ada pintu rezeki lain menanti...insyaAllah..

KasiH said...

SELAMAT HARI RAYA utk LEA sekeluarga...
MAAF ZAHIR BATIN..

KimiLeaKhalif said...

asben lea diberhentikan keje...takpelar..dlm bulan pose nih, mmg kena byk sabar..lea sekeluarga, redha je...

alyyani said...

lea, husband kena retrench ke? bape bulan dah? ke baru lagi? husband keje ape? mane tau, kitorg bole tolong. ape2 pun, yang penting suami dgn anak2 ade disisi kan? tu yg penting. dan sihat walafiat semuanya. jgn sedih2 ok, ade hikmah tu... take care tau..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

selamat hari raya lea..

alahai lea.. sedihnyer..
takpe lea.. mana tau lepas nie ada rezeki lain yang datang..
insyallahh...

be happy yea..

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...