Followers

Wednesday, June 10, 2009

setelah sekian lame bercuti


lame btul aku tak update blog..(cewahh..baru 6ari..~hehehe) ..so, starting tuk arini, aku nk cite skitlar pasal 2nd pregnancy aku nih..(tiru natt! ~ :D)

ari isnin baru nih, aku cam besa lar..pas anta khalif ke nursery, aku pun gerak lar ke PD dr arah sban untuk ke tmpt keje....dlm2 tgh memandu tuh, tetibe perut aku sakit yg amat sgt...tp aku lek2 lagi lar..aku teruskan jugak driving...sakit tuh mula dtg kejap2...aku dh runsing dah...tp still lg drive..dlm ati nk patah blk, tp memandangkan ptg nnt aku ade appoinment kt spital columbia, aku teruskan jugak ler ke tmpt keje...

sesmpnye di lukut, aku dah tak tahan nangung sakit...so, tidak semena2, aku amik keputusan tuk patah blk ke sban....time tuh, bulu roma semua dh naik, menanggung kesakitan...aku tipon opis mate aku..die tawarkan diri tuk drivi kan aku blk tp aku taknak lar nyusahkan die...aku bgtau aku mampu kot drive lg..

so, aku pun patah lar blk kesban...mase hmpr smp tol sban, sakit makin kuat...aku pun tipon asben aku, suh die get ready bwk aku ke klinik...smp2 umah, terus tukar driver, pergi ke klinik. smp di klinik area kul 9:20pg...tp doc plak takde, pembantu tuh ckp, doc akan smp kul 9:30..so, aku pun amik keputusan tunggu aje lar w/pun dh sakit sgt..aku tak pergi ke spital coz takde kuar pape tande kt panties so that's y aku ke klinik dulu...asben aku dah bising2 ajak aku ke klinik laen..risau die tgk aku dok nahan sakit..tp aku ckp, takpelar...aku tahan...alih2, doc smp kul 10pg..nasib lar aku nih 1st patient...

msk2 je blk doc, doc tuh tegur..besar nye perut awak? aku cume beri respons, senyuman je lar...nk kate ape lg coz mmg semua org pun ckp begitu..aku pun bgtau lar masalah aku...doc tanye dah bape minggu, aku ckp 36weeks...bile doc check, a'ah..dah 36weeks 2days.

die suh aku baring tuk diperiksa...die check2, baby dah masuk laluan..n baby aku besar....die anggar berat bb aku dh jejak 3.3kg....die jangka aku bersalin tak minggu nih, minggu depan..ayooo..aku dah risau...aku bersalin awal ker kali nih..???~hmmm..takpelar..janji aku n anak selamat...so doc bg aku MC 2ari n ubat angin coz aku tak contraction sbb sakit kt perut je....

ari nih, seperti biase, aku ke tmpt kerja jugak..masih bekerja coz aku apply cuti 29/6..at least, arinih aku ke tmpt keje, aku dpt makan brownies dr kedai babysbakery!! yeay!!! dh dpt pun..mmmm,,sedapppppppppppppppppppppp... :D:D:D

ooo...lupe plak, pic kt atas tuh, pic scan arini isnin baru nih..doc tunjuk yg baby dh masuk laluan...n doc tunjuk gak kesan czers tuh, elok, tak terbukak..alhamdulillah...

3 comments:

alyyani said...

lea, seram dgr cite lea ni.harap besalin kali ni mudah. mcm alya ceck up masa 9 bulan dulu doktor ckp perut besar. baby pun da 3.1kg. masa 38weeks bersalin. mmg kua pun besar. huhu...

strawberi @ mamadira said...

lea bila edd ni?? moga senang bersalin ye...

Kerol+Natt=Adam said...

bestnye kan lea kalo kte dpt besalin awl..nat pn time 34mggu aritu ade rase camtu..skt sgt tp sib la xde pape..bsr tu bb lea..nat g c/up smlm bb br 2.6kg je..tp doc kate bb nat tggi..

Pages

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...